Hoe kom je tot een eindresultaat. In deze blog neem ik je mee van het concept tot aan het eindresultaat. 

Toen ik pas begon met fotograferen, vond ik het moeilijk om mijn ideeën duidelijk weer te geven. Ik had zoveel ideeën dat het één grote warboel werd en niet wist waar ik moest beginnen. Uiteindelijk ben ik gaan werken in pinterst. Hier verzamelde ik al mijn ideeën en gooide deze in mijn ideeënbox. Uiteindelijk ben ik hierop verder gaan werken.

Voordat ik een shoot start maak ik van te voren een moodboard. In pinterest verzamel ik de sferen, de styling, visagie en manieren van belichtingen. Dit voeg ik samen in één moodboard.  Op deze manier zijn de lijnen voor de shoot duidelijk  en kunnen de visagistes, stylistes en modellen zich ook goed voorbereiden op de shoot. 

Wanneer de grote lijnen duidelijk zijn ga ik aan de slag met de belichting. Voordat ik de shoot in ga heb ik het grootste gedeelte van de belichting uitgewerkt. Omdat ik van spelen met licht werk, maar mijzelf hier ook in kan ‘verliezen’ zet ik de basis vast.  Tijdens de shoot pas ik mijn belichting aan als ik nog een lamp of effect mis, maar in grote lijnen staat het vast. 

Kleuren roepen gevoelens op en kunnen sferen versterken. Zomaar alle kleuren bij elkaar gebruiken kan een onrustige sfeer geven. Ik maak daarom gebruik van de adobe color . wheel. Met dit programma van adobe kan je de juiste kleuren bij elkaar zetten en zie je welke kleuren elkaar versterken. Een super handige tool voor als je er even niet uit komt qua kleuren. 

Ik maak voornamelijk gebruik van de colour magic saturates packet van Lee filters. Deze heeft elke kleur er in zitten. In photoshop trek ik de kleuren naar elkaar toe, zodat ze volledig op elkaar afgestemd zijn. 

Op de set zelf start ik altijd met een kopje koffie of thee en leer ik het team kennen. Ik vind het belangrijk dat iedereen ontspannen is en de sfeer fijn is. Dit zie je ook echt terug in de foto’s. Tijdens dit moment bespreken we de laatste puntjes en gaat iedereen aan de slag met zijn ding. Tijdens de shoot zelf houd ik altijd momenten open voor extra ideeën of toevoegingen. Vaak komen tijdens de shoot de leukste ideeën en de tofste resultaten. Zo kwam de styliste van deze shoot met dit toffe oorbel van Alexander McQueen. Het oorbel gaf het geheel net wat extra’s en maakte het helemaal af.

Na de shoot rest alleen nog de nabewerking. Een tijdrovend klusje, maar gelukkig vind ik het heel ontspannen om te doen. Tijdens de nabewerking edit de huid door middel van frequency separation, dodge and burn en trek ik de kleuren naar het gewenste resultaat.