Goed licht is essentieel in de fotografie. Ik start dan ook niet met shooten, totdat het licht naar mijn zin staan. Daarom leek het mij leuk om jullie in de ze blogpost een aantal belichtingen met jullie te delen. Tijdens de shoot met model Ardine Solie en Mua Charlotte van Beusekom heb ik gebruikt gemaakt van vier verschillende belichtingen. Benieuwd naar het resultaat?

Light Set up #1

Bij deze look draait het allemaal om de hoge ponytail en de prachtige komono. Deze wilde ik daarom beide mooi uitgelicht hebben. Ik heb gebruikt gemaakt van een rimlicht, waarbij niet alleen de zijkant van Ardine haar gezicht, maar ook de komino mooi licht vangt. 

Daarnaast heb ik gebruik gemaakt van een haarlicht. Boven Ardine hangt een Silver Umbrella, deze geeft net het beetje haarlicht waardoor de staart extra glans krijgt en uit de foto ‘popt’. 

Godox AD300 PRo + Godox stripbox 30x120cm. Godox v1 + Caruba Silver Umbrella. Caruba Paraplu Traslucent

Light Set up #2

Voordat de tweede light set up wordt er een kleine aanpassing gedaan. Het hoofdlicht is een witte Beautydish. Deze staat zeer dicht op het model, waardoor het licht als het ware om haar gezicht heen vouwt. Om het gave kapsel te benadrukken heb ik weer de paraplu boven het model geplaatst en ook bij deze lichtopstelling heb ik gebruik gemaakt van een rimlicht om het model van de achtergrond los te laten komen en haar contouren mooi te benadrukken. 

Godox AD300 PRo + Godox stripbox 30x120cm. Godox v1 + Caruba Silver Umbrella. White Beauty Dish

Light set up #3

Om het geheel wat extra’s mee te geven ben ik gaan werken met kleurfilters. Ik heb gebruik gemaakt van de blauwe Lee filter nr. 120 Deep Blue. Door deze in de stripbox te plaatsen komt er een blauw licht effect op het model. 

OUR MISSION AND PHILOSOPHY

Light Set up #4

De laatste lichtopstelling is een beauty set up. Deze gebruik ik regelmatig tijdens beauty/portretshoots en stelt nooit teleur.

 

Ik maak gebruik van mijn all time fav Beautydish. Hoog achter het model staat een flitslamp met reflector er op. Deze geeft licht het haar van het model op. De schaduwen worden licht opgelicht door een reflector.